Basmati

basmati

 

Η εταιρία μας διαθέτει Ρύζι Basmati από εξαιρετικές ποικιλίες της περιοχής  του Punjab της Ινδίας.
Η περιοχή αυτή ως γνωστόν παράγει τις πιο εκλεκτές ποικιλίες Basmati, με το χαρακτηριστικό άρωμα και την πλούσια γεύση.

Σας προτείνουμε και την παραδοσιακή συνταγή για σπυρωτό ρυζι.

Υπολογίζουμε την ποσότητα ρυζιού που χρειαζόμαστε ανάλογα με τα  άτομα, ξεπλένουμε ρύζι δυο - τρις φορές.
Βράζουμε νερό πολύ περισσότερο από την ποσότητα του ρυζιού που θέλουμε να φτιάξουμε. Ρίχνουμε αν θέλουμε λίγο αλάτι και προσθέτουμε το πλυμένο ρύζι. Αφήνουμε να βράσει για 4 λεπτά περίπου και βγάζουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα.Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και αφαιρούμε το νερό που περισσεύει.
Αφήνουμε το ρύζι για άλλα 4-5 λεπτά χωρίς να ανακατεύουμε με σκεπασμένη την  κατσαρόλα να εξατμιστούν οι υδρατμοί και το ρύζι μας είναι έτοιμο και σπυρωτό.

 

 

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο